四 季

 Shiki

大航海時代にポルトガルから渡ってきたカラメロを復刻した特製キャラメルをベースに、平戸菓子「かごぼうる」がより広く愛されるカヌレへと生まれ変わりました。匂い立つ春は苺、青葉萌ゆる夏は抹茶、シックな秋はモカと栗、雪化粧の冬はこんぺい糖とチョコ。菓子に日本の四季を纏わせて、多様な文化を包み込む平戸の美しさを表現しています。

復刻大航海時代由葡萄牙傳入的古味,以特製焦糖為基底變身為可麗露,只為讓平戶點心重生而更受喜愛。
香氣四溢的春天是草莓,綠葉萌萌的夏天是抹茶,風韻別緻的秋天是摩卡與栗子,銀裝素裹的冬天是金平糖與巧克力。
將日本的四季美景融入點心,進而展現包容多元文化的平戶之美。

Shiki (meaning "four seasons") is a caramel-based canelé which takes inspiration from Kago-bowl, a similar confection that came to Japan from Portugal during the Age of Discovery. Strawberry for the fresh scents of spring. Matcha for the emerging green of summer. Mocha and chestnut for the chic autumn. Kompeito and chocolate for the snow-dusted winter. Each of the seasons of Japan and the diversity of various cultures are woven together in this beautiful confection.


Inspired by
「かごぼうる」万延元年 菓子図鑑

Ingredients

長崎県産 希少滋養卵

平戸産 全粒粉小麦

鹿児島県産 サンゴの粗糖

品名:四季-shiki-
名称:焼き菓子
原材料名:牛乳、バター、砂糖、小麦粉、卵、ラム酒、生クリーム、蜂蜜、ココアパウダー、チョコレート、苺、ピスタチオ、抹茶パウダー、コーヒー、栗、マロンダイス/乳化剤(大豆由来)、香料
内容量:5個
賞味期限:冷凍120日
保存方法:開封前冷凍。開封付後は早めにお召し上がりください。
解凍方法:食べる前に冷蔵解凍

栄養成分表示
1個あたり40g(1包装5個入)


エネルギー    194kcal

タンパク質     3.1g

脂質                9.5g

炭水化物         23.2g

食塩相当量     0.07g